Zondag wordt onstuimig met kans op harde windstoten

mainImage
Zondag wordt onstuimig met kans op harde windstoten

Zaterdag is het aan het begin van de ochtend op veel plaatsen bewolkt en op een spatje regen na droog. Later in de ochtend gaat het vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen regenen. In het westen en noordwesten van het land is het vaker droog en kan de zon kortstondig doorbreken. Het wordt opnieuw 9 graden. Daarbij staat een matige, soms vrij krachtige wind uit het zuidwesten tot westen. In de kustgebieden is de wind krachtig en aan zee kan het hard waaien.
In de avond en de nacht naar zondag komen verspreid over het land enkele buien voor. Bij een doorstaande wind wordt het niet koud en de minima komen uit tussen 5 en 7 graden. In de loop van de van de nacht gaat het vaker regenen.

Zondag wordt een onstuimige dag. Er steekt een vrij krachtige westen- tot noordwestenwind op en daarbij komen harde windstoten voor. In de kustgebieden waait het hard en is er kans op zware windstoten.
Het is buiig en bewolkt. In de middag trekken de meeste buien over het binnenland en zijn er aan de westkust ook droge perioden. Mogelijk breekt op een enkele plek de zon nog even door. Met zo’n 11 graden is het zacht voor de tijd van het jaar.
In de avond blijft het nog een tijd flink waaien. Later op de avond en in de nacht naar maandag neemt de wind in kracht af en verdwijnen de zware windstoten. Er kunnen nog een paar buien voorkomen en de temperatuur daalt naar 5 graden aan de westkust.

 


Foto: Digitaal Dagblad