Albrandswaards Dagblad | Wisselvallig en winderig weekeinde

Wisselvallig en winderig weekeinde

mainImage

Morgenochtend is het grijs en regenachtig. In de tweede helft van de ochtend wordt het vanuit het zuidwesten geleidelijk droog. Morgenmiddag blijft het overwegend bewolkt en aan het eind van de middag kan het in het zuiden opklaren. Met maxima van 10 graden in het noorden tot lokaal 14 in het zuiden is het zacht voor de tijd van het jaar. Er staat een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. Aan zee waait het hard tot stormachtig.
Zaterdagavond zijn er opklaringen en wolkenvelden. In de nacht naar zondag raakt het in het hele land bewolkt en trekt vanuit het westen een regengebied over het land. Daarbij kan het soms flink plenzen. Ook is kans op zware windstoten van circa 75 km/uur.

Zondag is het wisselvallig en winderig. Stapelwolken en zonnige momenten wisselen elkaar af en er trekken buien over het land. Bij buien is kans op hagel en een klap onweer. De middagtemperatuur komt uit op 7 à 8 graden. Er staat een vrij krachtige westenwind. Door de stevige wind ligt de gevoelstemperatuur op een graad of 3.