Wandeltochten door Klein Profijt en de grienden

mainImage
Wandeltochten door Klein Profijt en de grienden

Donderdag 19 en zondag 22 april gaat de wekelijkse wandeltocht door Klein Profijt en de grienden van Rhoon. Een prachtig natuurgebied aan de Oude Maas waar in deze periode de gele spindotter het gebied nog kleurrijker maakt. Wandelen en bewegen in de buitenlucht is het momenteel helemaal. Fitter en vitaler worden, afslanken, genieten van de natuur;  het kan met  SportiefWandelen of nordic walking, zowel individueel als in groepsverband.

Via stichtingSPAL is het mogelijk om vier maal per week aan een wandel gerelateerde activiteiten deel te nemen. De activiteiten bestaan uit SportiefWandelen en Nordic Walking en worden begeleid door allround wandelsporttrainers en begeleiders. Al de activiteiten vinden plaats vanuit  het JCA centrum aan de Albrandswaardsedijk.

Donderdag- en zondagmorgen is het mogelijk om als nordic walker of sportief wandelaar mee te doen aan een wandeling van ongeveer 1,5 uur waarbij er een afstand wordt afgelegd van ongeveer acht kilometer. Dit zijn gevarieerde groepen. Wekelijks wordt er  een andere route wordt gelopen. Vertrektijden zijn op donderdag 9.30 uur en zondag 10.00 uur.

Woensdagmorgen om 9.30 uur worden er nordic walking en sportief wandeltrainingen gehouden in en rondom de Rhoonse grienden. Tijdens deze trainingen wordt er gewerkt aan het verbeteren van de wandeltechnieken en er wordt aandacht geschonken aan het verhogen van de algehele lichamelijk fitheid en conditie. Na afloop wordt er in het JCA centrum koffie of thee gedronken en wat nagepraat.

Speciaal is de Wandel jeFit extra groep op donderdag van 11.30  tot 12.30 uur. Wandelen en bewegen in de buitenlucht met of zonder stokken voor mensen die aan het revalideren zijn of die een ander lichamelijke gebrek hebben en zijn doorverwezen om te gaan bewegen. Of voor personen  met overgewicht die laagdrempelig willen gaan bewegen om af te slanken. Het gaat in deze groep langzamer met zo nodig persoonlijke begeleiding en meer rustmomenten.
Voor meer informatie: Aad Wijntjes, tel. 010-5017428 of www.sportbalans.nl

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad