Albrandswaards Dagblad | Veel 'liefde' in Albrandswaard met valentijn

Veel 'liefde' in Albrandswaard met valentijn

mainImage

Inwoners van de provincie Zuid-Holland ontvangen op Valentijnsdag de meeste valentijnskaarten en -cadeautjes zoals bloemen, ballonnen en chocolade. Met name in Albrandswaard, Barendrecht en Brielle ontvangt men per inwoner veel liefde. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse valentijnsonderzoek  van Greetz, het online platform voor persoonlijke verrassingen en marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten.

In Zuid-Holland worden per inwoner meer valentijnsverrassingen ontvangen dan in andere provincies. De provincies Noord-Holland en Noord-Brabant maken de top drie compleet. In Zeeland heeft men wat minder liefdesgeluk, want daar worden de minste valentijnsverrassingen ontvangen.

Wie zoveel mogelijk valentijnsverrassingen wil ontvangen kan beter verhuizen naar Albrandswaard. Daar ontvangt men op Valentijnsdag de meeste valentijnsverrassingen per inwoner. Barendrecht en Brielle bezetten respectievelijk plaats twee en drie. Welke verrassingen worden er verstuurd? Naast valentijnskaarten worden er vooral prachtige boeketten, vrolijke ballonnen en lekkere chocolade verzonden. Mannen versturen eerder een boeket dan vrouwen, die op hun beurt in de meeste gevallen voor chocolade kiezen.  

Naast verliefdheid zijn goede vriendschap en liefdevolle familierelaties voor vrouwen steeds belangrijkere redenen om te verrassen met valentijn. Stuurde in 2017 nog 38% van de vrouwen een valentijnsverrassing naar een vrouwelijke ontvanger, in 2018 is dat maar liefst 53%. De overige 47% wordt bij een mannelijke valentijn bezorgd; in 2017 was dit nog anderhalf keer zoveel. Op die valentijnsverrassingen plaatsen vrouwen graag een naam of eigen foto. Dat doen zij 83% vaker dan mannen.