Albrandswaards Dagblad | Van Schaik: 'Anti-Zwarte Piet? Dan oprotten'

Van Schaik: 'Anti-Zwarte Piet? Dan oprotten'

mainImage
Inzet: Raadslid Benvenido van Schaik (Leefbaar): ''Laat ze lekker oprotten. . . . ''

De gemeenteraad heeft de motie van de moslimpartij Denk - om de politie te laten ingrijpen als iemand zich als Zwarte Piet verkleedt - weggehoond. Denk kreeg alleen twee stemmen steun van de SP.

''Eerst een leuke film van de SP over Frans Timmermans en dan een week later Zwarte Piet willen laten arresteren. Dus eerst duizenden stemmen erbij voor Europa en nu duizenden stemmen er weer af, alleen al in Rotterdam. De SP is wel in beweging’’, reageerde Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik.

Denk en de SP werden zelfs niet serieus genomen door het door de islam geïnspireerde Nida. ''We zijn er tegen dat de overheid gaat bepalen hoe mensen op straat gekleed gaan’’, merkte fractievoorzitter Nourdin el Ouali op en men kon merken dat Denk bij de indiening van de motie niet aan dat argument had gedacht. Het slikte de nederlaag zwijgend.

Het voorstel om de Zwarte Pietendiscussie digitaal te gaan voeren – Leefbaar Rotterdam was vóór omdat het ervan overtuigd is dat de Rotterdam ‘’het gezanik zat is’’ – kreeg ook geen meerderheid. Net zo min als de motie van Nida om de gebiedscommissies alleen nog te subsidiëren wanneer ze een Sinterklaasfeest organiseren zonder een Zwarte Piet.

‘’Het is toch allemaal te gek voor woorden in mijn stad’’, aldus Van Schaik. ‘’De burgemeester heeft een keer gezegd dat als mensen een humorkrantje niet zien zitten, dan zouden lekker moeten oprotten. Dat zeg ik nu ook over die zeurneuzen in relatie tot een feest dat ik gewoon met mijn kleinkind met Zwarte Piet erbij wil blijven vieren.’’

 


Foto: Wikipedia