Albrandswaards Dagblad | 'Twijfels bij besteding miljoenen Jetten-pot'

'Twijfels bij besteding miljoenen Jetten-pot'

mainImage

De miljoenen euro's extra die de Kamerfracties van politieke partijen op eigen aandringen krijgen, worden lang niet altijd besteed aan waarvoor het geld bedoeld is. Dat blijkt uit een inventarisatie van De Telegraaf.

Vorig jaar september werd de motie-Jetten aangenomen, waardoor fracties in de Tweede Kamer extra geld krijgen. Een ruime Kamermeerderheid zei toen dat er behoefte was aan meer expertise. Het bedrag is in januari uitgekeerd, maar nu blijkt dat sommige partijen helemaal niet zitten te wachten op het extraatje.

De PVV heeft het bedrag dat wordt uitgekeerd op basis van het aantal zetels opgepot. De grootste oppositiepartij zegt ook helemaal niet om de ruim 1,1 miljoen euro te hebben gevraagd. Ook de SP zat niet te wachten op het geld en besteed het volgens een woordvoerder aan "scholing, ondersteuning, medewerkers en activiteiten die de SP-parlementariërs in het hele land doen."

VVD, Denk en Forum voor Democratie kunnen of willen niet uitleggen waar het extraatje uit de belastingpot terecht is gekomen. CDA, D66, GroenLinks, PvdA, CU, 50Plus, de Partij voor de Dieren en SGP maken wel gedetailleerd inzichtelijk waar het geld aan wordt besteed.


Door: ANP | Foto: Ingezonden