SV Poortugaal als nummer één winterstop in

10 December 2019, 14:37 uur
Algemeen , Sport

Met nog 1 wedstrijd te gaan voor de winterstop is sv Poortugaal de winterkampioen van 1B. Weliswaar een titel waar je geen conclusies uit kunt trekken, maar wel iets om trots op te zijn.

Op de tweede plaats staat Neptunus Schiebroek. Zij volgen al op 6 punten en Brielle op de derde plaats heeft een achterstand van 10 punten. Afgelopen zaterdag werd in Den Haag tegen Die Haghe gespeeld. De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken. Met snelle counters maakten ze het Poortugaal erg lastig. Al na 5 minuten stond dan ook de 1-0 op het scorebord voor Die Haghe. Omdat het veld klein gehouden werd, konden de snelle spitsen van Poortugaal niet veel uitrichten. Pas na 20 minuten kreeg Poortugaal meer grip op de wedstrijd. Sean Verburg dwong de doelman van Die Haghe tot een knappe redding. Tegen het einde van de eerste helft werd het toch gelijk. Na een prima combinatie mocht Smally Lake doeltreffend afronden. De 1-1 was dan ook de ruststand.

In de tweede helft kreeg Die Haghe het lastig. Het zware veld, dat door de vele regen lastig te bespelen was, begon zijn tol te eisen bij de thuisploeg. Dit leidde tot frustratie, wat zich uitte in overtredingen op sv Poortugaal spelers en commentaar op de leiding. SV Poortugaal liet zich echter niet van de wijs brengen. Na een snelle uitbraak werd Smally Lake onreglementair gestopt in het zestien meter gebied. Dit leverde een strafschop op, die door Sven Breukhoven onberispelijk werd binnen geschoten. Ook de 1-3, weer door Smally Lake, leek een einde aan de wedstrijd te maken. Echter hadden de Hagenezen nog het Haags kwartiertje voor de Poortugalers in petto. Vlak voor tijd resulteerde dit nog in 2-3. Maar verder liet sv Poortugaal de tegenstander niet komen.

Zaterdag speelt sv Poortugaal thuis tegen BVCB om 14.30 uur op sportpark Polder Albrandswaard. Ook speelt sv Poortugaal nog voor de Palace Casino Cup. Dinsdagavond 17 december om 20.00 uur thuis tegen ASWH dat in de 2e divisie uitkomt.