Speelplek aan Wilhelminastraat wordt opgeknapt

mainImage
Speelplek aan Wilhelminastraat wordt opgeknapt

Binnenkort gaat de gemeente de speelplek aan de Wilhelminastraat in Rhoon opknappen. De oude speeltoestellen en beplanting worden weggehaald en er komen nieuwe speeltoestellen en beplanting voor in de plaats. Bewoners mogen mag daarbij kiezen uit twee ontwerpen.

De gemeente heeft twee ontwerpen met speeltoestellen gemaakt en roept vooral de kinderen op om een keuze uit de ontwerpen met speeltoestellen te maken.

Voor de beplanting zijn ook twee ontwerpen gemaakt. Hierbij is gekeken naar hoogte, bloeitijd, groenblijvend, bladverliezend en meerwaarde voor faunabeheer (zoals vlinders). Er is een keuze te maken uit de opties: vlindervriendelijk of bont gekleurd. Hierin zijn verschillende beplantingsvakken getekend. Naast de plattegrond staat een omschrijving van de beplanting.

Het invullen van de enquête neemt slechts een paar minuten in beslag. Tot en met zondag 4 november kan iedereen op zijn favoriete ontwerpen stemmen. Op donderdag 8 november laat de gemeente via de website weten op welke ontwerpen de meeste stemmen zijn uitgebracht. Wanneer u uw e-mailadres op het invulformulier achterlaat, wordt de uitslag toegestuurd.

De ontwerpen met de meeste stemmen worden uitgevoerd. Het uitgekozen beplantingsplan wordt dit jaar uitgevoerd. De speeltoestellen hebben een langere levertijd en worden volgend jaar geplaatst.

Neem voor meer informatie contact op met Lizette de Zwart (speelvoorzieningen) of Ruud Huisman (groenvoorziening) via tel. 010-5061111.

Klik hier voor de enquête.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad