Speciale kerstkaarten bij Wereldwinkel Rhoon

6 November 2018, 12:18 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Speciale kerstkaarten bij Wereldwinkel Rhoon

De Wereldwinkel Rhoon verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke foodproducten uit andere culturen. Deze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten, zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren, er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen.

Zo zijn er de speciale kerstkaarten van Floris. Deze kaarten zijn gemaakt van gerecycled papier. Oud papier wordt met water en zeep gewassen en gereinigd van zaken zoals inkt, tape en nietjes. Dit proces verbruikt veel minder energie en water vergeleken met de productie van nieuw papier. Voor het maken van de Floris kaarten worden er geen bomen gekapt en het geeft minder afval. Het productieproces is ook nog eens zeer schoon omdat er geen foliedruk of U.V folie is. En  de inkt is op basis van plantaardige olie (lijnzaadolie en sojaolie).

Met de aanschaf van Floriskaarten steunen kopers ook nog eens een goed doel. Tien procent van de winst gaat naar gratis ziekenhuizen voor arme Indiase boeren. De Floris kerstkaarten worden per stuk of in pakketjes verkocht en zijn te verkrijgen in groot en klein formaat.

Nieuwsgierig geworden naar de Floris kerstkaarten? Kom langs bij de Wereldwinkel Rhoon aan de Julianastraat. De vrijwilligers helpen iedereen graag verder.