Albrandswaards Dagblad | Samenloop voor Hoop levert 130.000 euro op

Samenloop voor Hoop levert 130.000 euro op

mainImage

De Samenloop voor Hoop in Lansingerland heeft afgelopen weekend een bedrag van 130.000 euro opgeleverd voor de KWF. De loop van 24 uur is pittig en zwaar tegelijk, maar die last werd verlicht door de muzikale omlijsting door artiesten als Arno Kolenbrander (bekende feestzanger en oud-winnaar Henny Huisman's Soundmixshow) en de in het dorp geboren Iris de Schepper.

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staat de organisatie samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren zij het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. De plaatselijk bekende en in het dorp opgegroeide zangeres Iris de Schepper was gevraagd om wat nummers te zingen. ,,En dat vond ik direct bijzonder en leuk tegelijk om een ieder ten tijde van het evenement te steunen," blikt de zangeres daags na het optreden terug. ,,Op deze manier kon ik iets terug doen voor de maatschappij. En dan zie je ook het publiek en de lopers. Ik zong 'Kleine Jongen' van Andre Hazes, en dat raakte de mensen. Muziek bindt mensen via de emotie die zij bij een nummer hebben. Dat vind ik zo mooi om te merken."

Loopbaan

De Schepper kwam in de avond nog een keer terug - tussentijds trad ze op in H-I-Ambacht op een besloten feestje op sportpark Schildman bij ASWH - om op te treden met haar nieuwe collega Arno Kolenbrander, die wekelijks schittert in het Rotterdamse feestcafé De Skihut. ,,Ik ga over een paar weken ook geregeld optreden daar en dat vind ik fantastisch. Ik zing Nederlands en Engelstalig, uptempo, ballads en eighties & nineties. En dat past goed," licht ze direct toe. Met Kolenbrander, die net als De Schepper ook eerder deelnam aan onder andere The Voice, zong de zangeres het duet van Marco Borsato en Davina Michelle - 'Hoe het danst; . ,,Maar ik wil meer met muziek doen en daarom hoop ik op meer structuur. Kijk, ik hoef niet super bekend te zijn in het land, maar lekker veel optreden en plezier maken staat voorop." De komende tijd heeft Iris de Schepper wat optredens met haar band. Kijk voor meer informatie op www.irisdeschepper.nl. Voor boekingen kijk je op www.all4entertainment.nl.