Albrandswaards Dagblad | Rotterdamse Denk waarschuwt voor oplichters

Rotterdamse Denk waarschuwt voor oplichters

mainImage
Raadslid Achbar

De aanvragen voor overheidssteunmaatregelen lopen via administratiekantoren, maar volgens de moslimpartij Denk zijn er veel malafide bij. Raadslid Achbar zegt van een aantal ondernemers te hebben gehoord dat ‘’het boeven zijn, oplichters’’ en dat ze voor het in twee minuten tijd invullen van een simpel formuliertje 220 euro vragen.

Ook de Kamer van Koophandel heeft een waarschuwing geplaatst bij de regelingencheck van de overheidssteunmaatregelen, schrijft Achbar in een brief aan Aboutaleb. ‘’De Kamer van Koophandel waarschuwt dat er bedrijven zijn die zich presenteren als overheidsinstantie en die aanbieden om tegen betaling ondernemers te helpen bij het aanvragen van de regelingen rond corona.’’

Heeft het college wel zicht op het aantal gedupeerde ondernemers in Rotterdam door malafide administratiekantoren, is zijn vraag.

De gedupeerden zijn vooral ouderen, die de Nederlandse taal onvoldoende machtig zijn. Achbar weet dat uit Turkse kringen, die aan Denk gelieerd zijn. Hij zou daarom bovendien graag zien dat het stadsbestuur rekening houdt met eventuele taalbarrières bij het gebruik van de gemeentelijke communicatiekanalen.


Foto: Eric Fecken/Gemeente Rotterdam