Albrandswaards Dagblad | Rhoonse fietst voor Amref Flying Doctors door Tanzania

Rhoonse fietst voor Amref Flying Doctors door Tanzania

mainImage
Rhoonse fietst voor Amref Flying Doctors door Tanzania

Twee groepen enthousiaste mountainbikers zijn afgelopen weekeinde de uitdaging aangegaan en fietsen binnen zes dagen 400 kilometer en 4000 hoogtemeters rondom Mount Kilimanjaro. Dit allemaal voor Amref Flying Doctors, de organisatie die zich inzet voor een betere gezondheid in Afrika.

Ook Jakobien Warnaar uit Rhoon doet hier aan mee. Zij doet dat samen met haar vriendin Margot Huysmans. Gezamenlijk hebben ze het team Go Bien! opgericht en daarmee hebben ze het afgelopen jaar 13.000 euro opgehaald voor Amref Flying Doctors. Allemaal via de verkoop van armbandjes en prullaria en natuurlijk bedelen bij famile, vrienden, kennissen en bedrijven en via een charity dinner.

Jakobien: ,,Wat een rollercoaster is onze voorbereiding voor het Africa Classic avontuur geweest. Maar wat voelen we ons gesteund door alle lieve mensen om ons heen. Op onze laatste werkdag zijn we verrast, ontroerd en diep in ons hart geraakt. Gelukkig zijn wij er deze week nog door een collega fijntjes herinnerd aan hoe wij bij aanvang over ons avontuur dachten. ‘Het geld binnenhalen is de grootste uitdaging en dat fietsen is een cadeautje’ (Go) en ‘dat geld maak ik me niet zo zorgen om, maar wel over de fysieke uitdaging’ (Bien). Ons sponsorgeld is meer dan binnen en overstijgt elke verwachting, fietsen is geen moeten meer maar is heerlijk en ontspannen. We gaan ontzettend genieten van Tanzania, de projectbezoeken en het fietsen.’’

Elke dag zet de organisatie een verslagje op You Tube. Deze verslagjes zijn te vinden met de zoekterm ‘Tanzania classic 2018’.

 


Foto: Digitaal Dagblad