Albrandswaards Dagblad | Parkje op plastic afval in de Rijnhaven
mainImage

Parkje op plastic afval in de Rijnhaven

Parkje op plastic afval in de Rijnhaven
4 juli 2018, 10:06 uur
Algemeen

In de Rotterdamse Rijnhaven drijft met ingang van vandaag een parkje van 140 vierkante meter. De groenvoorziening is aangelegd op bouwstenen van plastic dat uit de Maas is gehaald voordat het in de Noordzee terecht kon komen.

De 140 vierkante meter is een prototype dat als voorbeeld dient voor soortgelijke projecten in Rotterdam en elders. Zo is op het Indonesische eiland Ambon ook zo'n project opgezet. Het parkje in Rotterdam is opgebouwd uit zeshoekige bouwstenen die aan elkaar zijn gekoppeld. Op de drijvers groeien planten, grassoorten en bloemen.

Het plastic is afkomstig uit de Nieuwe Maas en in het verlengde daarvan de Nieuwe Waterweg. Met speciale opvangplatforms is plastic afval uit het rivierwater gehaald en gerecycled tot in dit geval de drijvende basis van het park in de Rijnhaven.

Het park is een initiatief van de Recycled Island Foundation, WIHM Architecture in samenwerking met de gemeente Rotterdam, Rijkswaterstaat en HEBO maritiemservice, dat het opvangsysteem heeft ontwikkeld.

De groenvoorziening in de Rijnhaven is gekoppeld aan de koepels van het drijvende zalencentrum dat daar al enige tijd ligt.

Bron: ANP

 


Foto: Digitaal Dagblad