Onstuimig weekeinde met buien en soms de zon

mainImage
Onstuimig weekeinde met buien en soms de zon

Morgenochtend is het nat en onstuimig. Vanuit het westen trekken talrijke buien over het land en daarbij is het overwegend bewolkt. De westenwind is hard tot stormachtig (7-8 Bft.) in de kustgebieden en op de Wadden. Mogelijk tikt de wind aan zee lokaal even stormkracht aan (windkracht 9). Daarbij is kans op windstoten tot 90 km/uur. Morgenmiddag is het tijdelijk wat droger. Ook neemt de wind geleidelijk in kracht af naar vrij krachtig tot hard. Het weerbeeld bestaat uit flink wat stapelwolken met tussendoor zonnige momenten. In het westelijk kustgebied is het zonniger.

Met een middagtemperatuur van 12 graden is het vier graden warmer dan normaal. Vanwege de stevige wind voelt het een paar graden kouder aan. Aan het eind van de middag neemt vanuit het zuidwesten de buienkans opnieuw toe.

Morgenavond en in de nacht naar zondag is het onstuimig en trekken stevige buien over het land. Daarbij is kans op hagel, onweer en aan de kust zware windstoten van 80-100 km/uur. De felste buien vallen in de avond. Met een temperatuur van 7-10 graden is het zacht.

Ook zondag is het onstuimig met buien. Er zijn flink wat stapelwolken, maar tussendoor kan het even zonnig zijn. Het kwik stijg naar circa 10 graden. De noordwestenwind is hard in de kustgebieden.


Foto: Digitaal Dagblad