Albrandswaards Dagblad | 'Maatregelen Reinis en Stadswerf in Nissewaard'

'Maatregelen Reinis en Stadswerf in Nissewaard'

mainImage

Het ophalen van huishoudelijk afval en schoonhouden van de stad is een vitale maatschappelijke taak. Als het afval niet of beperkt wordt opgehaald, heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid, milieuhygiëne en de leefbaarheid in onze gemeente. De medewerkers van Reinis doen hun uiterste best om op zo een veilige manier het afval op te halen en in te zamelen. Maar ook Reinis heeft extra maatregelen moeten nemen in verband met het Coronavirus.

Stadswerf
Op het terrein van de Stadswerf worden in verband met de veiligheid 10 voertuigen tegelijkertijd toegelaten. Dit zorgt voor voldoende afstand en zo mogelijke besmetting te voorkomen. Reinis adviseert om het bezoek aan de Stadswerf uit te stellen en alleen te komen als een bezoek echt noodzakelijk is.

Gewijzigde openingstijden

Om veiligheid voor uzelf en de medewerkers van Reinis te garanderen is de Stadswerf tot 6 april alleen doordeweeks geopend en in het weekend gesloten.

Zaterdag 28 maart en zondag 29 maart: Gesloten 
Maandag 30 maart t/m vrijdag 3 april: 07:30 uur t/m 16:00 uur
Zaterdag 4 april en zondag 5 april: Gesloten 

Mobiel Milieustation
Het Mobiel Milieustation wordt voorlopig niet ingezet. Dit in verband met fysiek contact bij het Mobiel Milieustation.

Zondag 29 maart: Extra inzameling van ondergrondse restafval containers
In verband met het groot aantal thuiswerkers vanwege het coronavirus ziet Reinis dat de ondergrondse containers sneller vol zijn. Reinis werkt met extra inzet van personeel en voertuigen om de containers zo snel mogelijk te legen. Hierdoor is de keuze gemaakt om wederom ondergrondse restafval container extra in te zamelen op zondag 29 maart. Reinis doet haar uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken en hoopt op uw begrip.