Albrandswaards Dagblad | Jaap Kooimans in maart in Verhalenhuis

Jaap Kooimans in maart in Verhalenhuis

mainImage

De tweede editie van het Verhalenhuis in 2019 wordt op 21 februari gehouden. Sher Molly, zelfstandig maatschappelijk onderneemster en budgetcoach, spreekt over de relatie tussen laaggeletterdheid en armoede. Hoe hou je je uitgaven bij als je moeite hebt met rekenen? Hoe voorkom je dat je een contract afsluit dat niet bij je past omdat je de voorwaarden niet begrijpt? Hoe vraag je een regeling aan als je niet goed kunt schrijven? Hoe krijg je een goede baan als je de essentiële vaardigheden mist? Uitdagingen waar 2,5 miljoen Nederlanders dagelijks tegenaan lopen en die gevolgen hebben voor hun portemonnee, gezin en toekomst.

Op 21 maart verhaalt Jaap Kooimans uit Rhoon over de televisieserie Floris die vijftig jaar geleden uitkwam en waarover Jaap een succesvol boek schreef. Hij bespreekt de achtergronden van de legendarische televisieserie. Waarom kwam deze jeugdserie Floris er, hoe werd deze gemaakt en door wie? Hoe komt het dat Floris na vijftig jaar nog steeds springlevend is? Jeugdsentiment, nostalgie, spanning en sensatie van Nederlandse bodem. Jaap deed uitvoerig onderzoek, vertelt een mooi verhaal, laat nooit eerder gepubliceerde foto's zien én toont, vanzelfsprekend, een aantal fragmenten uit de serie Floris. Eten in middeleeuwse sferen met een bokaal wijn.

Inmiddels is ook het onderwerp voor 18 april bekend. Stanislav Petrak (41) heeft samen met zijn ouders en jongere zus Violeta de oorlog in Bosnië (voormalig Joegoslavië) meegemaakt. Hij was veertien jaar toen de oorlog begon en achttien toen deze eindigde. Uiteindelijk zijn ze 22 jaar geleden in Poortugaal komen wonen waar zijn ouders nog steeds wonen. Hijzelf woont inmiddels in Rotterdam.

De volgende data voor verhalenhuizen zijn 16 mei, 19 september, 17 oktober en 21 november. De inhoud daarvan is nog niet bekend. De locatie is zoals altijd Zorgboerderij De Buytenhof aan de Rijsdijk in Rhoon; aanvang is 18.30 uur. De gasten genieten van een maaltijd bestaande uit een hoofdgerecht, nagerecht, koffie of thee en een boeiend verhaal. Drankjes zijn voor eigen rekening. Kaarten zijn à twintig euro te koop via de website https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/