Impuls voor Zuidplein; twintig miljoen euro

mainImage
Impuls voor Zuidplein; twintig miljoen euro

Winkelcentrum Zuidplein op Rotterdam-Zuid krijgt een financiële injectie van twintig miljoen euro. Een grote meerderheid van de winkeliers stemde tijdens de Algemene Ledenvergadering in met het voorstel. Met name de beleving, kwaliteit en de uitstraling van het winkelcentrum moeten verbeterd worden.

De verbouwing van het winkelcentrum is onderdeel van het project Hart van Zuid. Naast verbeteringen aan het huidige pand, gaat men ook uitbreiden. Zo komen er honderden extra parkeerplaatsen bij en wordt er circa vijfduizend vierkante meter aan het complex toegevoegd.

Het winkelcentrum op Rotterdam-Zuid trekt circa elf miljoen bezoekers per jaar. Het bestuur verwacht dat na de metamorfose de bezoekersaantallen verder zullen toenemen. Ook de knooppunt van het openbaar vervoer zal verbeterd worden.

De werkzaamheden moeten starten naar verwachting in het voorjaar van 2020. Voor die tijd werkt men de plannen verder uit. Medio 2021 moeten, als alles volgens plan verloopt, de werkzaamheden afgerond zijn.

 


Foto: Digitaal Dagblad