Albrandswaards Dagblad | Goeree Overflakkee meldt weer 11 nieuwe infecties

Goeree Overflakkee meldt weer 11 nieuwe infecties

mainImage

Goeree Overflakkee is weer even terug geworpen in de pijnlijke realiteit van het coronavirus. Zondag leek het zwaar getroffen eiland met een stijging van slechts +3 besmettingen in een flow van succes, maar nu – 24 uur later – zijn er toch weer 11 nieuwe infecties gemeld bij de GGD. Goeree Overflakkee komt daarmee op een totaal van 179 positief geteste inwoners. Niet bijgehouden wordt wie genezen is. Ook niet wie is overleden. Het laatste bekende getal is 4 (vijf dagen terug). 

De laatste drie dagen ging het goed met de cijfers in de brandhaard rondom Dirksland (Sommelsdijk en Middelharnis) met zondag slechts +3 infecties, zaterdag +6 en vrijdag +10. Na twee eerdere piekdagen met 31 en 23 positief gesteste inwoners leken dat zwakke getallen. Maar vandaag (maandag) was er weer een behoorlijke dip met +11. 

Goeree Overflakkee valt bij het RIVM onder de donkerrood gemarkeerde delen van Nederland waar corona toesloeg. Het valt onder het GGD-gebied van Rotterdam-Rijnmond en staat onder de stad Rotterdam als gebied met de meeste besmettingen op de 2e plek.