Albrandswaards Dagblad | Film Het Geheim van Sophia bij Kruispunt

Film Het Geheim van Sophia bij Kruispunt

mainImage

Op woensdag 25 september vertonen wij, in samenwerking met de Barendrechtse filmmakers Danny Bliek en Yvonne van der haven, de film Het geheim van Sophia. Deze film is voor, door en met o.a. patiënten en medewerkers van het Erasmus MC-Sophia gemaakt. De film is gratis toegankelijk en leuk voor de hele familie (vanaf 5+), en na de film organiseren we een meet & greet en nagesprek. Mocht u als pers aanwezig willen zijn, dan bent u van harte welkom. Stuur even een mailtje naar marketing@theaterhetkruispunt.nl, dan zetten wij u op de gastenlijst.

Het Geheim van Sophia gaat over twee zieke kinderen die worden gevraagd om het bed waarin je je dromen echt kunt beleven te beschermen tegen De Wolf en De Witch die het bed willen stelen. Ze komen voor steeds hetere vuren te staan en in andere tijden en andere werelden terecht. Dan komen ze erachter dat iedereen recht heeft op een eigen droom en dat zelfs mensen met kwade bedoelingen mooie dromen hebben. De film is bedacht en geschreven door Danny Bliek en geregisseerd door Yvonne van der Haven, beiden uit Barendrecht. Ook de zangeressen Carmen van der Poel, Celia Tieman, Lisa Goedhart, Joëlle Vliegenthart, Lupa Ranti en Lotte 't Hart verleenden hun medewerking, evenals Ellen Barendregt.

Het geheim van Sophia is een film over dromen. Dromen over een mooie wereld waarin alles wat je wilt mogelijk is. Ook draagt de film uit dat er, hoe ziek je ook bent, altijd dromen zijn die je echt kunt beleven. Maar wat als die dromen in gevaar komen en je niet meer kunt dromen wat jij wilt?

De film is opgenomen in het Sophia-kinderziekenhuis en op locaties buiten het ziekenhuis. In de film spelen naast de patiënten en medewerkers ook bekende acteurs mee. Jada Borsato (Zoey), Sepp Ruiters (Raaf), Ayşegül Karaca (zuster Ella) en Aldo de Jong (Professor Hoeslaken) spelen de hoofdrollen. Andere bekende namen zijn Arjan Smit (Sesamstraat), Pamela Teves, John Jones en Richard Spijkers (De Kleine Zeemeermin).

Kinderen mogen direct na de film vragen stellen aan de cast & crew (acteurs, de schrijver, de regisseur en de cameramensen en andere mensen achter de schermen). De leukste en meest interessante vragen kiezen we uit. Daarna vindt er een nagesprek plaats met Danny Bliek (de bedenker en schrijver van Het Geheim van Sophia), Annelies Blom (evenementencoördinator/regieverpleegkundige onderwijs bij Erasmus MC-Sophia en ze speelt de waarzegster in Het geheim van Sophia), én een BN-er, maar dat is nog even 'Het geheim van Sophia' wie dat is! De presentatie is in handen van Hans Groenendijk. Meer informatie vindt u op www.theaterhetkruispunt.nl/hetgeheimvansophia.