Albrandswaards Dagblad | Excursie naar eendenkooi Klein Profijt

Excursie naar eendenkooi Klein Profijt

mainImage

Verborgen langs de Oude Maas ligt de eeuwenoude eendenkooi Klein Profijt. Slechts een paar keer per jaar heb je de kans om dit bijzondere stukje natuur te bewonderen. Zaterdag 13 april is het zover; onder begeleiding van de gids van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap kan de natuur van dichtbij ervaren worden en komen de deelnemers alles te weten over het rijke verleden van deze prachtige eendenkooi.

Het is niet voor niets dat de eendenkooi Klein Profijt normaal gesproken gesloten is voor publiek. Hier stroomt nog twee keer per dag het water naar binnen en daardoor voelt onder meer de bever zich er thuis. En er komen nog altijd eenden op de plas af om te rusten. Om de dieren niet te veel te storen, ga je deze ochtend heel stil op pad en ontdek je alles over dit unieke stuk zoetwatergetijdengebied.

Het vertrek is om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein voorbij de golfbaan ter hoogte van Veerweg 6 in Rhoon. Meld je op tijd aan op www.zhl.nl/natuuragenda want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je vindt hier ook uitgebreide informatie over aanmelden, kosten en locatie.