Albrandswaards Dagblad | Duizenden protesteren tegen groei luchtvaart

Duizenden protesteren tegen groei luchtvaart

mainImage
Duizenden protesteren tegen groei luchtvaart

Enkele duizenden demonstranten protesteren vanmiddag in zes steden tegen de groei van de luchtvaart. Met spandoeken met opschriften als 'Luchtvaart groeien doet de aarde gloeien', 'Luchtvaart die zorgen baart', 'Red de rust in Hoenderloo' en 'Noodlanding voor het klimaat' tekenen zij verzet aan tegen de toename van het aantal vliegbewegingen.

De demonstranten kwamen veelal in rode kleding rond 13.00 uur samen in de stadscentra van Rotterdam, Amsterdam, Eelde, Eindhoven, Maastricht en Zwolle. Met de kleding en attributen willen zij 'een rood signaal' afgeven aan de overheid dat de grenzen aan de groei van het vliegverkeer zijn bereikt.

De protestactie is bedacht door Greenpeace en het onlangs opgerichte Landelijk Bewonersbelang Luchtvaart (LBBL), waarin de regionale bewonersverenigingen bij Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Lelystad Airport, Maastricht Aachen Airport, Eindhoven Airport en Groningen Airport Eelde samenwerken. Zij bepleiten onder meer het gebruik van treinen voor korte afstanden binnen Europa ter beteugeling van de luchtvaart.

Bron: ANP

 


Foto: Digitaal Dagblad