'Drie geweldige en uitverkochte bluesmiddagen tot nu toe'

mainImage
'Drie geweldige en uitverkochte bluesmiddagen tot nu toe'

Gisteren was de derde editie van Blues op Zondag dat georganiseerd wordt door Stichting Kasteel van Rhoon. De Amerikaanse Kat Riggins en her blues revival wisten hun energie goed over te brengen op de bezoekers in de uitverkochte Empirezaal van het Kasteel. Met hun muzikale mix van oldschool blues, soul en funk werd het een muzikaal feestje op deze druilerige zondagmiddag.

,,We hebben nu drie geweldige en uitverkochte bluesmiddagen gehad met uiteenlopende muziekstijlen’’, vertelt mede-organisator Sjoerd Greveling. ,,Jazzy blues van Dulfer, Chicago blues van Primer en vandaag hebben we meer de soul- en gospelkant van de blues gehoord. Op 20 januari komt Meena Cryle met haar band. Zij spelen bluesrock. We hebben de komende maanden nog een paar middagen in de planning staan. En de commissie Muziek op Rhoon is ook al druk met de voorbereidingen voor Muziek op Rhoon. Volgend jaar op zaterdag 29 juni. De kaartverkoop is dit weekend gestart. We hebben al een paar mooie, grote namen in de line-up staan. Het wordt echt weer een geweldig feest.’’

Voor de vierde editie van Blues op zondag komen op zondag 20 januari Meena Cryle en haar vaste begeleidingsband The Chris Fillmore Band naar het Kasteel. Cryle en Fillmore vormen al meer dan twintig jaar een team zoals je dat zelden ziet in de huidige muziekindustrie. Bij beiden merk je dat muzikaliteit, gevoel en soul niet zijn aangeleerd maar van binnenuit gegroeid zijn. Daarbij zijn er geen grenzen. De zaal gaat niet om 15.00 uur maar om 16.00 uur open vanwege een kamermuziekconcert dat eerder die middag plaats heeft.

Kaarten voor Cryle én Muziek op Rhoon zijn te koop via www.muziekoprhoon.nl of bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon.

 


Foto: Digitaal Dagblad