Diverse activiteiten van de natuurvereniging

mainImage
Diverse activiteiten van de natuurvereniging

De Natuurvereniging Eiland IJsselmonde inventariseert al meer dan 25 jaar de flora en fauna op het eiland IJsselmonde. In diverse gebieden verspreid over het eiland IJsselmonde wordt de stand van de flora en fauna in kaart gebracht. Daarnaast worden lezingen en excursies georganiseerd om mensen bij de natuur te betrekken. Ook in de maand november zijn er diverse activiteiten van de Natuurvereniging Eiland IJsselmonde.

Op donderdag 8 november is er een presentatie over de Biesbosch door boswachter Thomas van der Es
in het NME Centrum de Groene Draak in Ridderkerk. De lezing begint om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.30 uur open. De kosten bedragen drie euro; inclusief een bakje koffie. Voor jeugdleden is het gratis.

Zaterdag  10 november is er een paddenstoelenexcursie in Meyendel door Lex Kreffer. Kosten bedragen drie euro voor leden en vijf euro voor niet-leden. Vertrek is om 9.00 uur vanaf het NME of om 9.45 uur vanaf de boerderij in Meijendel. Aanmelden kan via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda/

De jeugd kan op woensdag 21 november lekker braakballen komen pluizen in het NME Centrum de Groene Draak in Ridderkerk. Dit begint om 14.00 uur en om 15.00 uur. Deelname is gratis. Maximaal kunnen er twee keer vijftien kinderen deelnemen. Aanmelden kan via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda/ of tel. 0180-419028.

Op zaterdag 24 november is er weer een Natuurwerkdag. Dan worden er van 9.00 tot 13.00 uur struiken gedund voor de Schubwortel. Verzamelen is op de parkeerplaats aan de PC Hooftstraat 2 bij de oude reiniging. Aanmelden kan bij: cpgroshart@gmail.com

 


Foto: Digitaal Dagblad