Burgemeester opent Lichtjesavond op Buytenhof

mainImage
Burgemeester opent Lichtjesavond op Buytenhof

Aankomende zaterdag is het Lichtjesavond in Albrandswaard. De deuren van de theeschenkerij op de Buytenhof aan de Rijsdijk gaan om 19.30 uur open; er is dan even gelegenheid om iets te drinken te bestellen en kennis te maken met de mensen achter Lichtjesavond. Om 20.00 uur gaat het officiële programma van start. Na een welkomstwoord zal burgemeester Hans Wagner Lichtjesavond openen door de eerste kaars voor Albrandswaard aan te steken. Daarna is de lichtjesceremonie, waarbij alle persoonlijke kaarsen worden aangestoken, gevolgd door warme woorden en muziek.

Na deze momenten is er een lichtjeswandeling in de boomgaard van de Boerderij. De route is verlicht met kaarsjes en kleine lichtjes. Ieder krijgt tijdens de route een kaarsje mee als handenwarmer en als lichtpuntje. Het is aan te raden om stevig schoeisel te dragen en eventueel een paraplu mee te nemen.

Het zal een unieke sfeer zijn en de wandeling wordt afgesloten met een muzikale verassing aan het einde. Ter afsluiting kan er nog opgewarmd worden in de theeschenkerij waar de mensen op eigen gelegenheid kunnen genieten van de appelpunch van de Buytenhof of koffie en thee.

Vooraf aan Lichtjesavond is Evelien Ligthart van Evelien Uitvaartverzorging tussen 10.00 en 11.00 uur te gast op de radio 107.1FM bij RTV Albrandswaard. Dan vertelt ze alles over het ontstaan, de organisatie en het inhoudelijke programma van de Lichtjesavond.


Foto: Digitaal Dagblad