Albrandswaards Dagblad | Brielle houdt corona redelijk buiten de muren

Brielle houdt corona redelijk buiten de muren

mainImage

De stad Rotterdam meldt vandaag (maandag) 60 nieuwe positief op het coronavirus geteste inwoners. Zondag waren dat er 62, zaterdag 71 en afgelopen donderdag waren het er zelfs 138. Grote stijgingen, maar volgens de GGD in Rotterdam voor een belangrijk deel het gevolg van het veiligheidshalve testen van zorgmedewerkers. Dat zij positief uit de test komen betekent niet dat zij ook daadwerkelijk ziek zijn of ziek worden. Zij kunnen de besmetting ook al achter de rug hebben en dat betekent dat zij voorlopig immuun zijn.

Het totaal aantal positief geteste Rotterdammers bedraagt inmiddels 769. Op het eiland Goeree Overflakkee zijn dat er 179. Niet bekend is gemaakt of ook in dat zwaar door corona getroffen deel van Zuid Holland zorgmedewerkers zijn getest en onderdeel uitmaken van het getal van 179.

Dat is het wel het geval in Capelle aan den IJssel. Dat is ook de reden dat het aantal positieve testen met +6 (maandag) is opgelopen naar zelfs 100. Aangenomen wordt dat ook Vlaardingen met het controleren van zorgmedewerkers is begonnen, getuige 8 nieuwe positieve testen.

In Zuid Holland blijft Brielle succeskoploper met de tweede achtereenvolgende dag geen besmettingsmelding en slechts één in drie dagen. Albrandswaard doet het even goed: twee in drie dagen. Barendrecht kreeg er vandaag 2 bij, maar meldt per saldo slechts 4 infecties in 4 dagen.

Het totaal aantal sterfgevallen in Rotterdam-Rijnmond ten gevolge van het virus bedraagt 91. Precies een maand geleden (6 maart) stierf de eerste in het Ikazia-ziekenhuis in Rotterdam: een oudere man uit Oud Beijerland. 

 


Foto: Ga-het-na