Albrandswaards Dagblad | 'Braakbal pluizen' in de bibliotheek

'Braakbal pluizen' in de bibliotheek

mainImage

Op dinsdagmiddag 26 februari organiseert Wild&Green van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde ‘braakbal pluizen’ voor kinderen van zes tot twaalf jaar. De activiteit vindt plaats in Bibliotheek Carnisselande aan het Middeldijkerplein 248 in Barendrecht.

Uilen eten muizen met huid en haar op. De onverteerbare botjes en haren worden hierna uitgebraakt in de vorm van een braakbal. Bij de activiteit braakbal pluizen zullen vrijwilligers van de Natuurvereniging uitleg geven over hoe dat nu zit met die braakballen. Daarna begint het echte onderzoekswerk. De kinderen gaan de inhoud van de braakballen blootgeleggen en vergelijken met zoekkaarten. Met de gevonden skeletonderdelen, zoals schedeltjes en botjes, zou je zo weer een nieuwe muis in elkaar kunnen zetten. Aan het gebit kan je zien welk soort muis de uil heeft gegeten. De deelnemers kunnen na het pluizen de piepkleine tandjes in de blootgelegde schedeltjes onder een microscoop bekijken.

Geïnteresseerd? Je kunt gratis meedoen. De starttijden zijn 13.00 uur en 14.15 uur. Geef je online op via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda (vermeld je naam en voorkeurstijd). Deelname is beperkt, dus meld je snel aan.