Albrandswaards Dagblad | Boijmans Ahoy drive-thru vanmorgen geopend

Boijmans Ahoy drive-thru vanmorgen geopend

mainImage

Boijmans Ahoy drive-thru museum is vanochtend onder grote belangstelling geopend. Tot en met 23 augustus rijden bezoekers met hun eigen elektrische auto of een ter beschikking gestelde elektrische Mini en BMW door Hal 1 van Rotterdam Ahoy (10.000 m2), waar zo’n vijftig kunstwerken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen te zien zijn.

Onder de getoonde werken is Bunkhouse van Paul McCarthy – bekend van Santa Claus (Kabouter Buttplug) – dat voor het eerst in Nederland wordt getoond. Directeur Sjarel Ex: “We zijn verheugd dat we dit werk kunnen tonen in deze unieke setting en we zouden dit werk graag aankopen en toevoegen aan onze internationale collectie. McCarthy’s harde satire en maatschappijkritiek, sluit goed aan bij de Rotterdamse verzameling. Deze is rijk gesorteerd met werken die ingaan op 'het menselijk tekort' en het menselijk gedrag.”

Naast dat er ruim vijftig kunstwerken uit de collectie te zien zijn, zijn ook enkele kunstenaars uitgenodigd om deel te nemen aan het drive-thru museum. Frank Bruggeman en Bas van Beek maakten speciaal voor deze tentoonstelling nieuwe installaties. Ook zijn er veel kunstwerken te zien die nieuw zijn voor het museum. Olaf Nicolai, Trenton Doyle Hancock, Bas Princen & OFFICE Kersten Geers David van Severen en Ted Noten selecteerden speciaal voor deze tentoonstelling passende bruiklenen uit hun oeuvres.

‘Boijmans Ahoy drive-thru museum’ is een volkomen veilige tentoonstelling, bezoekers beleven de kunstwerken vanuit hun veilige cocon, de auto. Deze unieke ervaring kan alleen maar nu worden georganiseerd. Vanwege de coronapandemie staan de zalen van Ahoy leeg en het museum is gesloten vanwege renovatie.


Foto: Amie Galbraith