Albrandswaards Dagblad | Biggo van Duijveland geeft les op de Don Boscoschool

Biggo van Duijveland geeft les op de Don Boscoschool

mainImage
Biggo van Duijveland geeft les op de Don Boscoschool

De kinderen van de Don Boscoschool in Rhoon waren gisteren niet alleen zeer leergierig en nieuwsgierig, maar ook enthousiast over de les die zij kregen. Heemraad Leo van Gelder ging donderdag namelijk van start met de website lessen in het kader van de musical Rolf over het ontstaan van het Graafschap Holland en de Waterschappen in onze regio.

Vooraf gaf de ook aanwezige Biggo van Duijveland tekst en uitleg over zichzelf en voer het ontstaan van de dijken en polders. Samen met juffrouw Natascha werd er, na een inleiding van voorzitter Erwin de Jongh van de stichting Rolf, gekeken naar de film 'Storm op Komst', gemaakt door cineast Vincent van den Broek en officieel gestart door Leo van Gelder.

Na de film en een toelichting op het ontstaan van de waterschappen, stelden de leerlingen vele zinvolle en boeiende vragen aan de Heemraad en aan Biggo van Duijveland. De kinderen mochten zelfs de helm op en de strijdkleding passen. Na een dik uur was iedereen het er over eens; dit was een bijzondere les met een mooi stuk geschiedenis over ons woon- en leefgebied.

Na deze eerste les zullen er nog diverse volgen, ook op scholen in de regio zoals in Hoogvliet, Pernis en Barendrecht. Als afsluiting werd nog gemeld dat het eerste boek over Rolf er aankomt. Teksten uit de verhalen van Rolf zien de leerlingen ook terug in de websitelessen.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad