Albrandswaards Dagblad | Bedrijfsleven moet middenklasse gaan redden'

Bedrijfsleven moet middenklasse gaan redden'

mainImage

Om te voorkomen dat de middenklasse in Nederland wordt weggevaagd, zoals in de Verenigde Staten, moet het bedrijfsleven het kabinet helpen de ongelijkheid aan te pakken. Dat heeft minister Wopke Hoekstra (Financiën) vorige week gezegd tijdens de Bilderbergconferentie, een besloten bijeenkomst van topbestuurders uit het bedrijfsleven. Het AD publiceert zaterdag een samenvatting van zijn toespraak.

''Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog vertrouwen mensen er niet meer op dat hun kinderen het beter krijgen dan zijzelf. Dat is nogal wat'', sprak Hoekstra. Werkgevers moeten hem ''stilstaan bij de vraag wat ze voor Nederland kunnen doen''.

Zaterdag is in Amsterdam het partijcongres van het CDA waar de kandidatenlijst wordt vastgesteld voor het Europees Parlement en de Eerste Kamer. Ook wordt een nieuwe partijvoorzitter gekozen als opvolger van Ruth Peetoom. Binnen het CDA wordt Hoekstra wel gezien als geschikte kandidaat om, op termijn, partijleider en fractievoorzitter Sybrand Buma op te volgen.


Door: ANP