Albrandswaards Dagblad | Amsterdam sluit voetbalkooien en fitnessplekken
mainImage

Amsterdam sluit voetbalkooien en fitnessplekken

25 maart 2020, 21:14 uur
Algemeen

De gemeente Amsterdam en omliggende gemeenten nemen extra maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Vanaf donderdag sluiten daar de fitnessplekken in parken en gaan de voetbalkooien dicht. Daarnaast mogen op de markten in de regio Amsterdam-Amstelland alleen nog maar kramen staan waar levensmiddelen worden verkocht.

De veiligheidsregio meldt dat de fitnessapparaten in de openbare ruimte de gezondheid kunnen schaden, "omdat de toestellen niet worden schoongehouden en omdat de plekken waar de toestellen staan een aantrekkingskracht hebben op meerdere mensen tegelijk". Daardoor houden mensen zich niet aan de regel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Datzelfde geldt voor de voetbalkooien en de Cruyff Courts. "Zowel overdag als er door te veel jongeren op een klein oppervlak wordt gevoetbald, maar ook ’s avonds als groepen er te dicht op elkaar rondhangen. De courts en voetbalkooien gaan daarom tijdelijk dicht."

Verder wordt de handhaving op (gesloten) sportvelden en in parken geïntensiveerd. Ook hier zijn vaak te veel mensen te dicht bij elkaar. "Op plekken waar zorgen bestaan over aanhoudende drukte kan cameratoezicht worden ingesteld", aldus de veiligheidsregio.


Door: ANP