Albrandswaards Dagblad | Albrandswaardse tuinendag vanaf nu drie keer per jaar

Albrandswaardse tuinendag vanaf nu drie keer per jaar

mainImage
Albrandswaardse tuinendag vanaf nu drie keer per jaar

De eerste Albrandswaardse tuinendag, die georganiseerd werd door de Stichting Welzijn Albrandswaard in samenwerking met Wims tuinen, was vorige week een groot succes. Bewoners uit Albrandswaard die voldeden aan de voorwaarden konden zich hiervoor opgeven bij Vraagwijzer. Het initiatief is er voor mensen die zelf niet de financiële middelen en het netwerk hebben en die zelf niet meer in staat zijn om hun tuin te onderhouden. Onder tuinklusjes wordt verstaan het onkruidvrij maken en snoeien van heggen en bomen; er worden geen hele tuinrenovaties gedaan of tegels opgehoogd.

Twaalf tuinen waren aangemeld en met alle vrijwilligers, Wims tuinen en een ambtenaar van de gemeente zijn alle tuinen onkruidvrij gemaakt. Veel blije buurtbewoners, mooi weer en een gezellige groep vrijwilligers waren een garantie voor succes. De SWA gaat deze actie vanaf nu dan ook jaarlijks drie keer uitvoeren. En hierin wil de stichting met zoveel mogelijk partijen samenwerken.

Ondertussen zijn ook de eerste connecties al gelegd met de woningbouwvereniging en een tweetal scholen. Heeft uw organisatie ook zin om hieraan mee te werken of wil jij graag tuinvrijwilliger worden, dan hoort de SWA dat graag.
Meer informatie over aanmelden is te krijgen bij Vraagwijzer via tel. 010-5011222 of mail naar vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl. En heeft u nog een tuinklusje liggen? Laat het de SWA dan ook weten; zij kijken wie er in aanmerking komt voor hulp van de vrijwilligers.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad