Albrandswaards Dagblad | 27 kappers op de Nieuwe Binnenweg, rara

27 kappers op de Nieuwe Binnenweg, rara

mainImage

De Rotterdamse VVD bijt zich vast in de verwaarloosde problematiek van de Nieuwe Binnenweg, waar de laatste tijd het ene schietincident het andere opvolgde. De koopstraat kreeg daardoor het imago van de meest gevaarlijke van Nederland. Niet zo verwonderlijk, want een even simpel als duidelijk onderzoek van de VVD wees uit dat er bijvoorbeeld 27 kapperszaken op de lange winkelstraat van Rotterdam gevestigd zijn. Is dat logisch?

‘’Of heel Rotterdam-West wordt drie keer per dag geknipt, of er klopt iets niet?’’, laat VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans weten, die de vraag stelt en zonder het antwoord te geven dat als geen ander kent. Er klopt dus niks van. Er wordt zodoende nu een stadsmarinier ingezet om louche winkels door te lichten en het cameratoezicht te verscherpen.

Het zal aan de hand van de verdere winkelcijfers voor de Rotterdammer geen verrassing zijn dat de gemeente Rotterdam wat betreft het vergunningenbeleid volkomen gefaald heeft op de Nieuwe Binnenweg. Er zitten namelijk niet alleen 27 zogenaamde kappers, maar ook 25 zogenaamde restaurants, 17 zogenaamde eetcafés, 16 zogenaamde snackbars en 8 zogenaamde Shisha-shops. 

Het grootste probleem op de Nieuwe Binnenweg zit tussen de 's Gravendijkwal en Delfshaven.