Albrandswaards Dagblad | Slavisch ensemble in Brinkhoeve

Slavisch ensemble in Brinkhoeve

mainImage
Slavisch ensemble in Brinkhoeve

OVA heeft voor de middagbijeenkomst van 8 mei een Slavisch ensemble uitgenodigd dat luistert naar de naam Raduznava; dat is Oekraïens voor regenboog van bloemen. Musici en zangers laten zich inspireren door Slavische componisten uit onder meer Polen, Oekraïne, Hongarije en Rusland.

Het ensemble is opgericht in 2011 en bestaat nu uit negen geoefende zangers en zangeressen ondersteund door een drietal muzikanten met een verscheidenheid aan instrumenten die in die landen gebruikelijk zijn. Zij spelen accordeon, balalaika, domra, gitaar en viool.

Het repertoire omvat onder meer volksmuziek, ballades, aria’s uit opera’s; romances en zigeunerklanken. Muziek in de taal zoals de componist die heeft geschreven of in een verantwoorde vertaling. Al met al brengt het ensemble een samenhangend verhaal over kozakken en meisjes; liefde en verdriet met een lach en een traan.

Het optreden in de Brinkhoeve aan de Kerkstraat 12 in Poortugaal begint op 8 mei om 14.00 uur. De middag is gratis voor OVA-leden. Niet leden zijn welkom tegen een entreeprijs van 7,50 euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee.

 


Foto: Digitaal Dagblad