Albrandswaards Dagblad | Film Duelles: “IJzersterke nagelbijter”
mainImage

Film Duelles: “IJzersterke nagelbijter”

11 augustus 2020, 09:59 uur
Uitgaan

Duelles is een psychologische thriller over twee hartsvriendinnen die na een tragisch ongeluk van elkaar vervreemd raken.

Over de film

Wanneer de levens van twee hartsvriendinnen ruw worden verstoord door een tragisch ongeval komen de verhoudingen op scherp te staan in de psychologische thriller Duelles. Een nette buitenwijk in de jaren zestig. Alice (Veerle Baetens) en Céline (Anne Coesens) zijn goede buren én hechte vriendinnen. Ze leiden een perfect gestileerd leven in hun twee-onder-een-kap, waarvan de gazons even zorgvuldig gemanicuurd zijn als zijzelf. Hun gezinnen zijn haast een grote familie. Ze vieren alle belangrijke gebeurtenissen samen en delen de zorg voor hun zoontjes. Tot er door een tragisch ongeval barsten in hun onberispelijke bestaan komen. In plaats van elkaar onvoorwaardelijk te steunen slaat de paranoia toe en stapelen verdenkingen en verdachtmakingen elkaar op.

De Belgische psychologische thriller Duelles ging in première op het Toronto International Film Festival en werd in eigen land bekroond met 9 Magrittes du Cinéma (de Belgische Oscars), een recordaantal. Er is een Hollywood-remake in de maak met Jessica Chastain en Anne Hathaway in de hoofdrollen.

“Weelderige psychologische thriller in de stijl van Hitchcock blijft van begin tot eind boeien en wordt nergens voorspelbaar of goedkoop.” - VPRO★★★★

“IJzersterke nagelbijter” - De Telegraaf★★★★

"Masset-Depasse serveert een heerlijke, onheilszwangere psycho-thriller die nergens voorspelbaar wordt, halverwege helemaal losgaat en de kijker zo tot de laatste scène in een wurggreep houdt.” - De Telegraaf★★★★

“Duelles is geweldige thriller met ingehouden suspense” - Haarlems Dagblad★★★★

"Vakkundige en sfeervolle thriller" - De Filmkrant

Meer info en tickets

Duelles is te zien op dinsdag 13 oktober om 20.15u. Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterhetkruispunt.nl/films.


Foto: Gusto Entertainment