Albrandswaards Dagblad | Eerstkomende Verhalenhuis gaat over Floris

Eerstkomende Verhalenhuis gaat over Floris

mainImage

In het Verhalenhuis van 21 maart verhaalt Jaap Kooimans over de televisieserie Floris die dit jaar 50 jaar geleden uitkwam en waarover Jaap een succesvol boek heeft geschreven. Hij bespreekt de achtergronden van de legendarische televisieserie. Waarom kwam deze jeugdserie Floris er, hoe werd deze gemaakt en door wie? Hoe komt het dat Floris na 50 jaar nog steeds springlevend is? Jeugdsentiment, nostalgie, spanning en sensatie van Nederlandse bodem. Jaap deed uitvoerig onderzoek, vertelt een mooi verhaal en laat nooit eerder gepubliceerde foto’s en, vanzelfsprekend, een aantal fragmenten uit de serie Floris zien.

Op 18 april vertelt Stanislav Petrak (41) hoe hij met zijn ouders en jongere zus Violeta de oorlog in Bosnië (voormalig Joegoslavië) heeft beleefd. Hij was 14 jaar toen de oorlog begon en 18 toen deze eindigde. Uiteindelijk zijn ze 22 jaar geleden in Poortugaal komen wonen waar hun ouders nog steeds wonen. Hijzelf woont inmiddels in Rotterdam.

Op 16 mei komt beeldend kunstenaar Anthon Hoornweg (1948) spreken over kunst. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam, nu de Willem de Kooning Academie.

De volgende data voor Verhalenhuizen zijn 19 september, 17 oktober en 21 november. Locatie is Zorgboerderij De Buytenhof aan de Rijsdijk in Rhoon en de aanvang is altijd 18.30 uur. Gasten genieten van een maaltijd bestaande uit een hoofdgerecht, een nagerecht, koffie of thee en een boeiend verhaal. Drankjes zijn voor eigen rekening. Kaarten zijn á twintig euro te koop via de website https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/