Zware tegenstanders voor Ajax, FC Twente en AZ in Europa League

30 August 2024, 15:17 uur
Sport
mainImage
ANP

FC Twente is in de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan onder meer het Manchester United van Erik ten Hag en Lazio. Ajax speelt ook tegen de ploeg uit Rome en treft onder meer Besiktas van coach Giovanni van Bronckhorst. AZ neemt het op tegen het Ferencváros van oud-trainer Pascal Jansen. Dat is het resultaat van de loting in Monaco.

Ajax speelt behalve tegen Lazio en Besiktas ook tegen Slavia Praag, Maccabi Tel Aviv, Real Sociedad, Galatasaray, Qarabag en RFS. FC Twente treft naast Manchester en Lazio ook nog Fenerbahçe, Olympiakos, Malmö, Union Sint-Gillis, Besiktas en Nice. AZ neemt het ook nog op tegen AS Roma, Tottenham Hotspur, Fenerbahçe, Galatasaray, Ludogorets, Elfsborg en Athletic Bilbao.

Ajax speelt de wedstrijden tegen Lazio, Maccabi Tel Aviv, Galatasaray en Besiktas in de Johan Cruijff ArenA. De ploeg van Francesco Farioli speelt uit tegen Slavia Praag, Real Sociedad, Qarabag en RFS.

Twente ontvangt Lazio, Fenerbahçe, Union en Besiktas, terwijl de ploeg op bezoek gaat bij Manchester United, Olympiakos, Malmö en Nice. AZ speelt thuis tegen AS Roma, Fenerbahçe, Elfsborg en Galatasaray en uit tegen Tottenham, Ferencváros, Ludogorets en Athletic Bilbao. Het exacte speelschema wordt zaterdag bekendgemaakt.

Ajax plaatste zich donderdag voor het hoofdtoernooi na een thuiszege op het Poolse Jagiellonia Białystok (3-0). De Amsterdammers hadden de uitwedstrijd in Polen al met 4-1 gewonnen. FC Twente neemt deel aan de Europa League, nadat RB Salzburg te sterk was in de voorronde van de Champions League. AZ was automatisch geplaatst als nummer 4 van de Eredivisie.

In de nieuwe opzet van de Europa League zijn de clubs gekoppeld aan acht verschillende tegenstanders, met vier thuis- en vier uitwedstrijden. De resultaten van de duels van alle 36 teams komen in een ranglijst. De beste acht clubs plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales. De teams die op de plaatsen 9 tot en met 24 eindigen, spelen tegen elkaar in een tussenronde.

De eerste wedstrijden zijn op 25 en 26 september. De laatste speelronde van de eerste fase is op 30 januari. De finale staat op 21 mei op het programma.


Door: ANP