'Zo mooi voor Karsdorp'

3 October 2019, 22:10 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

''Zo mooi voor Rick Karsdorp'', vond ook Dirk Kuyt na afloop van de met 2-0 door Feyenoord gewonnen wedstrijd tegen FC Porto. ''In elke meter die hij aflegde op weg naar het beslissende doelpunt zat wilskracht en elke meter verder voelde hij: dit gaat me lukken. Niet alleen mooi, maar ook leuk voor hem. En dan ook zijn familie betrekken bij het succes, ja, dat vind ik prachtig.''

Feyenoord heeft tegen FC Porto de durf gehad om voor de winst te gaan. "Daarvoor zijn we beloond", zei trainer Jaap Stam na afloop. "We wisten dat we kansen zouden krijgen als we het op de juiste manier zouden aanpakken. Met wat geluk soms maar vooral met goed spel zijn we daarin heel goed geslaagd."

Vooraf zei Stam dat Porto favoriet was. "Ze hadden acht wedstrijden op rij niet verloren. Maar met de juiste manier van 'pressen', goed verdedigen en aanvallen waar het kan wist ik dat we konden winnen. Dat is gelukt. Als je tegen dit soort ploegen geen risico's neemt heb je weinig kans. Dat de tegenstander dan ook kansen krijgt is logisch."

Conclusies wilde Stam er niet al te veel aan verbinden. "Soms was het goed vanavond, maar we willen er naar toe werken dat we altijd goed zijn. Daarvoor zijn nog stappen nodig. Natuurlijk willen we graag in deze poule bij de eerste twee eindigen, maar het is nog veel te vroeg om daarover te speculeren. Laten we eerst maar proberen dit niveau vast te houden."