WPT honkbal in 2021 korter en compacter

6 March 2020, 01:01 uur
Sport
mainImage
WPT. Inzet: Jan Dirk Stouten (links, boven) en Leo Beenhakker met toernooi-voorzitter Dennie van Leeuwen

Het World Port Tournament (baseball) is in 2021 van 26 juni tot en met 3 juli. Daarmee is het grootste honkbalevenement van Nederland twee dagen korter en vindt de finale in tegenstelling tot de laatste jaren op zaterdagavond plaats. Dat maakte Jan Dirk Stouten donderdag bekend tijdens een bijeenkomst met sponsoren en partners van het evenement. ''Het was de wens van de organisatie om het toernooi korter en compacter te maken'', zegt de toernooidirecteur. ''Hiermee zijn we nog aantrekkelijker voor toeschouwers en sponsoren nu ons evenement twee dagen korter is.''

De kortere duur van het WPT heeft geen gevolgen voor het aantal deelnemers. Dat zullen er net als in 2019 vijf zijn. Wie dat naast gastland Nederland zijn, is nog niet bekend. Het WPT werd in de zomer van 2019 voor de zeventiende keer georganiseerd en gewonnen door Nederland. De wedstrijden in het Familiestadion van het Rotterdamse Neptunus werden bezocht door in totaal 32.000 toeschouwers.

Het voormalige Havensteden toernooi werd in 1985 voor de eerste keer georganiseerd en ontstond op initiatief van de toenmalige burgemeester Bram Peper. Hij en zijn opvolgers Ivo Opstelten en Ahmed Aboutaleb werden daarvoor geëerd tijdens het laatste toernooi.