Wielerronde van Albrandswaard op woensdag 20 juni

13 June 2018, 11:56 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Wielerronde van Albrandswaard op woensdag 20 juni

Deze maand is het weer zover. Op woensdag 20 juni wordt de achttiende wielerronde van Albrandswaard verreden. In totaal worden die avond drie wedstrijden afgewerkt. Om 17.30 uur starten de Sportklasse en Masters 40 plus voor een wedstrijd over 50 kilometer. Om 19.00 uur worden de Prominenten weggeschoten en drie kwartier daarna is het de beurt aan de Elite, Beloften en Amateurs voor hun wedstrijd over 80 kilometer.
De organisatie is in handen van de Stichting Wielerronde Albrandswaard (SWA) in samenwerking met PRC Delta uit Spijkenisse.

Cor van Os van de SWA: ,,Ook dit jaar hebben we weer veel te danken aan de Gemeente Albrandswaard, onze vrijwilligers en de trouwe sponsors. De Buurtpreventie is aanwezig, de EHBO Rhoon en de verkeersregelaars van PSV Poortugaal. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers bezig met de opbouw van het VIP-dorp en het parcours. Het parcours leidt de renners als vanouds over de Rijsdijk, Dorpsdijk, Zwaluwenlaan en via de Tijsjesdijk terug naar de Rijsdijk. Bij start en finish aan de Rijsdijk (Viaductweg) zal het VIP-dorp verschijnen.’’

Bij de Sportklasse en Masters 40 plus staat de winnaar van vorig jaar, Lars Rietveld, weer aan de start. Een allround renner die de afgelopen winter ook Nederlands kampioen veldrijden is geworden. Om 19.00 uur verschijnt het Jordex team aan de start evenals het team de Rijke om hun rondjes te gaan draaien.
Bij de Elite, Beloften en Amateurs gaan onder anderen Michael Vingerling en de Rhoonse renners Ferry de Vendt en Paul Bakker strijden om de hoogste eer.

Dit jaar mag de organisatie ook rekenen op de financiële steun van het DeltaPort Donatiefonds. Veel van de Rotterdamse haven- en industriebedrijven zijn hierin verenigd en willen hun betrokkenheid met de omgeving tonen.