WCR (zo) pakt tegen Oliveo langverwachte zege

24 April 2018, 11:23 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
WCR (zo) pakt tegen Oliveo langverwachte zege

WCR heeft afgelopen zondag de eerste overwinning van het huidige kalenderjaar behaald. Na diverse remises in de afgelopen weken, was het zondag Oliveo dat met 2-1 verslagen werd. Saillant detail is dat Oliveo in november ook al de laatste tegenstander was waarvan gewonnen werd. Jeremy van der Ent en Rilgilio Ramsubagh tekenden voor de treffers.
Op voetbaltechnisch gebied werden de toeschouwers op sportcomplex De Omloop niet voorzien van hoogstandjes, maar dat werd met vechtlust deels gecompenseerd. Beide teams hanteerden voornamelijk de lange bal.
De Rhoonse equipe was bovenliggende partij en wist dit ook uit de drukken in kansen. Uit één van hoekschoppen was het Jeremy van der Ent die een rebound tegen de touwen schoot (1-0). De voorsprong bleek van korte duur, daar de scheidsrechter naar de stip wees toen Luuk Otte de bal van dichtbij op zijn arm kreeg: 1-1. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en kregen een grote mogelijkheid op de 1-2 maar doelman Gio Hagendoorn hield zijn ploeg op de been met een fraaie actie.
In de tweede helft bleef het spel op en neer gaan, maar kwamen de geel-blauwen zelden meer in de problemen. Uit een aanval over rechts, waar Kishen Soochit een steekpass gaf op Machiel van der Heijden, was het Frank Weeda die snoeihard op de lat schoot. Even later was het alsnog raak: Kevin de Groote zette op links goed door en Rilgilio Ramsubagh joeg de bal van dichtbij in de winkelhaak; 2-1.
Na afloop werd centrumverdediger Gaudi Rijsdijk verkozen tot Man of the Match.
Aanstaande zondag speelt WCR de inhaalwedstrijd uit bij TOGB dat zich na een moeizame fase heeft herpakt en volop in strijd is om de laatste periode. De aftrap vindt plaats om 14.00 uur.