13 February 2018, 10:25 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad

De ontmoeting van WCR uit bij Concordia was een kopie van de heenwedstrijd in Rhoon. Een relatief gelijk opgaande eerste helft met wat kansen op een treffer, maar met uiteindelijk een tamelijk duidelijke 3-0 eindstand in het voordeel van Concordia.
De beginfase van het duel met de stabiele middenmoter speelde zich af rond de middenlijn. Het was echter, zoals vaker dit seizoen, bij de eerste de beste mogelijkheid meteen raak. Een hoekschop kon rond de vijfmeterlijn vrij gemakkelijk worden binnengekopt voor de 1-0.WCR had binnen enkele minuten de gelijkmaker kunnen maken. Aanvaller Rilgilio Ramsubagh stond één-op-één met de doelman van Concordia maar die wist de bal met meer geluk dan wijsheid te keren en hield daarmee de ruststand op 1-0.
In het tweede bedrijf eenzelfde beeld. De tweede kans voor Concordia betekende dan ook direct de 2-0. Hierop moesten de geel-blauwen meer risico nemen, zo werd onder anderen centrumverdediger Frank Weeda in de voorhoede geposteerd, waardoor de gastheren nog meer kansen kregen. Op basis van deze kansen gaf de 3-0 eindstand wel de juiste verhoudingen weer.
Aanstaande zondag speelt WCR opnieuw tegen een pittige opponent. Koploper Groeneweg zal dan een bezoek brengen aan sportcomplex De Omloop. De uitwedstrijd in Zevenhuizen ging ‘nipt’ verloren; de titelkandidaat won toen met 3-1. De wedstrijd zal onder leiding staan van arbiter Van Hees en begint om 14.00 uur.