22 May 2018, 16:18 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad

WCR heeft zondag in de laatste reguliere thuiswedstrijd voor de competitie een historische nederlaag geleden. Tegen een superieur TOGB werd het maar liefst 2-8. Frank Weeda en Machiel van der Heijden tekenden voor de ‘eretreffers’.

Net als in de uitwedstrijd in Berkel enkele weken geleden begon WCR uitermate zwak. Binnen een minuut werd een voorzet van de zijkant bij de eerste paal binnengelopen en was de achterstand een feit. WCR leek echter snel op gelijke hoogte te komen. Een lange bal werd door Jeremy van der Ent doorgekopt en Frank Weeda snelde op het vijandige doel af. Laatstgenoemde werd hierbij onreglementair naar de grond gewerkt door de uitgelopen doelman: strafschop. Middenvelder Robin Boender mikte de bal onhoudbaar in de rechterhoek, maar helaas voor de geel-blauwe equipe belandde deze via de binnenkant van de paal terug het veld in. In de daaropvolgende minuten tot aan de rust ging het hard, waardoor er met een stand van 0-5 gerust werd.

In de tweede helft wilde WCR wat goed maken en namen de bezoekers bij vlagen wat gas terug. De oplettende Weeda en Machiel van der Heijden wisten daardoor beiden doel te treffen, maar ook TOGB schoot nog drie keer raak.

Door de nederlaag staat WCR nu definitief na-competitievoetbal tegen degradatie te wachten. Wie de eerste opponent is, zal bekend worden na afloop van de laatste (uit)wedstrijd bij Wippolder aanstaande zondag. In Delft vindt de aftrap plaats om 14.00 uur.

De wedstrijd tegen TOGB kende als vanzelf geen Man of the Match; deze werd toegekend aan Lady of the Match verzorgster Miriam Padmos. Kevin de Groote en Frank Weeda werden benoemd tot Mannen of the Match voor de wedstrijden tegen respectievelijk TOGB (uit) en ONA.