WCR daalt na verlies af naar gevarenzone

19 March 2018, 13:57 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
WCR daalt na verlies af naar gevarenzone

WCR heeft zondag in de afgelopen speelronde een even pijnlijke als onnodige nederlaag geleden tegen Antibarbari. In een wedstrijd waarbij de Rhoonse equipe de boventoon voerde, was het de opponent die er met de punten vandoor ging. Jeremy van der Ent scoorde nog namens WCR dat het treffen met 1-2 verloren zag gaan.
Uitgeweken naar het kunstgras, waren de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg. Vanaf links kwam Kevin de Groote enkele malen goed door maar WCR miste de nodige bezetting voor de goal om zijn voorzetten tot doelpunt te promoveren. De geel-blauwen leken de partij onder controle te hebben en bij de enige mogelijkheid van de Rotterdammers voor rust was het doelman Gio Hagendoorn die prima pareerde.
In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers beter in hun spel en daardoor kwam WCR meer onder druk. Een hoekschop en de daaropvolgende scrimmage voor het doel van de gastheren leidde tot de 0-1. De thuisploeg werd onder meer gevaarlijk via dode spelmomenten. Met name centrumverdediger Luuk Otte was dichtbij de gelijkmaker maar die bleef uit.
De verdubbeling van de achterstand leidde er even later toe dat WCR-trainer Henri van Zeist aanvallende wissels deed, waarna er wat werd teruggedaan. Arthur Movsesjan stuurde Rilgilio Ramsubagh weg op rechts, hij trok hard voor en Jeremy van der Ent stond bij de tweede paal goed geposteerd: 1-2.
In de slotfase bleef WCR jagen op de gelijkmaker. Frank Weeda en opnieuw Van der Ent kwamen nog het dichtst bij een treffer, maar ondanks de hachelijke momenten voor het vijandige doel bleef het bij 1-2.
Na afloop werd De Groote verkozen tot Man of the Match; een week eerder was dat Luuk Otte. Vanwege de resultaten van de andere degradatiekandidaten is WCR gezakt naar plaats twaalf. In de komende speelronde wacht de kraker bij VFC. Vanwege twee gele kaarten moet WCR het dan stellen zonder de geschorste Robin Boender en Kevin de Groote. In Vlaardingen wordt om 14.00 uur afgetrapt.