Waterpolosters maken het Alkemade knap lastig

5 March 2018, 12:14 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Waterpolosters maken het Alkemade knap lastig

De waterpolovrouwen van SG SCOM/De Zeehond ’73 hebben het koploper Alkemade afgelopen zaterdag in een stevige wedstrijd behoorlijk lastig gemaakt. De koploper uit Roelofarendsveen bleek in de eerste twee periodes echter voldoende reserve te hebben opgebouwd om na vier perioden met de overwinning van 6-10 te kunnen strijken.
De thuisploeg vloog uit de startblokken en kwam uit de eerste de beste aanval direct op voorsprong. Koploper Alkemade herstelde zich echter snel en wist de achterstand direct weer weg te poetsen. De bezoekers namen vervolgens het heft in handen en wisten in twee periodes een 2-6 voorsprong op te bouwen.
Ondanks de achterstand verkocht SCOM de huid in het vervolg van de wedstrijd duur. Dat had resultaat, Alkemade kreeg het behoorlijk lastig. Tot tweemaal toe wist de thuisploeg de achterstand te verkleinen, maar steeds liet Alkemade zien niet voor niets koploper te zijn; de gasten wisten keer op keer het gat van vier treffers te herstellen.
Zowel de derde als de vierde periode eindigden in evenwicht zodat de Hoogvliets/Rozenburgse Startgemeenschap uiteindelijk met een 6-10 nederlaag genoegen moest nemen.
Volgende week kunnen de vrouwen zich revancheren als ze op bezoek gaan bij de staartploeg van De Kempvis in Spijkenisse.