Waterpolosters laten dure punten liggen

12 February 2018, 12:29 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Waterpolosters laten dure punten liggen

In de strijd om de bovenste plaatsen in de competitie hebben de waterpolodames van SG SCOM/De Zeehond ’73 dure punten laten liggen tegen het bescheiden team van SG De Linge/PCG. Eerder in Leerdam bleek de tegenstander ook al behoorlijk wat weerwerk te kunnen bieden, maar toen kon het team van SCOM nog een kleine overwinning uit het vuur slepen. Afgelopen zaterdag was het de ploeg van SG De Linge/PCG die net een treffer meer wist te maken.
Gedurende de gehele wedstrijd ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Het eerste initiatief lag bij de thuisploeg die een kleine voorsprong wist te nemen. Halverwege de tweede periode kregen de bezoeksters meer grip op de wedstrijd en werd een 2-1 voorsprong voor SG SCOM/De Zeehond ’73 in een 2-4 achterstand.
De thuisploeg toonde veerkracht en knokte zich vanaf 3-6 terug in de wedstrijd tot 6-6. In de slotfase scoorden de ploegen om en om en daarbij bleken de bezoeksters de gelukkigste met een doelpunt bij het ingaan van de slotminuut. SCOM ging nog op zoek naar de gelijkmaker en kreeg met een man-meer situatie daar nog een uitgelezen mogelijkheid voor. Treffers vielen er echter niet meer, zodat de wedstrijd eindigde in een 8-9 nederlaag voor de Hoogvliets/Rozenburgse combinatie.
Volgende week komen de dames van ZVL op bezoek bij SCOM. Een overwinning is dan noodzakelijk om aansluiting met de bovenste ploegen te blijven houden.

Einduitslag: SG SCOM/De Zeehond ’73 – SG De Linge/PCG 8-9 (1-1; 2-3; 3-2 en 2-3).