Waterpolomannen lopen achter de feiten aan

5 March 2018, 12:08 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Waterpolomannen lopen achter de feiten aan

De waterpolomannen van SG SCOM/De Zeehond ’73 troffen zaterdag in de competitie de regionale concurrent De Kempvis. Konden de mannen uit Hoogvliet en Rozenburg eerder dit seizoen in het Rivièrabad in Spijkenisse de tegenstander nog behoorlijk van repliek dienen, in het eigen zwembad waren de heren afgelopen zaterdag niet opgewassen tegen de kampioenskandidaat. SCOM moest een 4-14 nederlaag slikken.
Al vanaf het begin liep de thuisclub achter de feiten aan. De bezoekers kwamen in de eerste periode op een 0-2 voorsprong en vanaf dat moment zou de schade alleen maar groter worden. Pas in de tweede periode wist de thuisploeg voor de eerste maal het net vinden. Tegenstander De Kempvis draaide juist in die periode op volle toeren en klopte de Hoogvliets/Rozenburgse verdediging maar liefst vijf maal.
De wedstrijd was halverwege dan ook reeds gespeeld. In de derde periode hield SG SCOM/De Zeehond ’73 de schade weliswaar beperkt, maar in de vierde periode ging tegenstander De Kempvis nog eenmaal los en wreef met nog eens vier treffers het thuisteam de forse nederlaag maar eens extra in.
Ook volgende week krijgen de mannen van SCOM het niet gemakkelijk. Zij gaan dan in Waddinxveen op bezoek bij Z&PC De Gouwe, een andere topploeg uit de poule.