vv Rhoon in actie voor Casa Lumina

6 April 2019, 12:30 uur
Sport
mainImage

In de aanloop naar de vv Rhoon activiteit ‘een dag inzetten voor het goede doel’ is er vast een eerste superprijs in de verloting gegaan. Dit is een prijzenronde met prachtige prijzen waar iedereen de komende dagen op kan intekenen tot een maximum van 100 deelnemers. Zo is er diverse geluidsapparatuur te winnen, een doos Japans bier en als hoofdprijs een gesigneerd shirt van het Nederlands elftal.

Bij voetbal is scoren ‘in’ het goede doel heel belangrijk maar het hebben van plezier en sociaal omgaan met elkaar is dat binnen Rhoon zeker ook. Vanaf dit jaar komt daar dan ook nog iets bij, namelijk scoren ‘voor’ het ‘goede doel’.

vv Rhoon is al goed maatschappelijk verantwoord bezig met beleid op duurzaamheid (plastic recycling, LED lampen, warmwater-spaarkranen etc.) en daar komt nu een jaarlijks initiatief voor liefdadigheid bij. Voor de eerste editie draait het rad voor Casa Lumina, een sociaal dagcentrum in Oradea (Roemenië) waar de TweedeKanswinkel in Rhoon al haar opbrengsten naar toe sluist.

Tijdens de pauze en na afloop van de thuiswedstrijd van Rhoon 1 tegen Vierpolders 1 op zaterdag 13 april zullen er loten worden verkocht voor het rad van fortuin met mooie prijzen. De opbrengst daarvan zal geheel ten goede komen aan Casa Lumina. Vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Casa Lumina zullen aanwezig zijn, eventueel informatie geven en meehelpen met de lotenverkoop en het raddraaien.

Bestuurslid Technische Zaken Rien Heijboer, tevens clubarts en onderdeel van de medische staf van Oranje, heeft voor deze gelegenheid een gesigneerd shirt kunnen regelen. Op 13 april zal dit shirt worden verloot. Inschrijven hiervoor kan vanaf deze week op een vel in de kantine. Per vakje kost het twee euro en er mag op meer vakjes worden ingetekend met naam en telefoonnummer.

Voor wie eventueel nog wil sponsoren in de vorm van geld of goederen volstaat een belletje naar Marian Heijboer via 06-19562541 of een mailtje naar [email protected].

De voetbalvereniging hoopt met deze actie een start te hebben gemaakt voor veel mooie toekomstige initiatieven. Wie wellicht ook een goed doel weet voor deze jaarlijkse fondsenwerving kan dat aandragen bij een bestuurslid of via [email protected].