Voorzichtig Smitshoek wacht met openen van kantine

20 June 2020, 15:37 uur
Sport
mainImage

De voetbalvereniging Smitshoek wacht met het openen van de kantine. Het clubgebouw zou volgens de coronaregels per 1juli weer open mogen, maar het bestuur is voorzichtig. Als de leden zich na 1 juli niet aan de coronaregels houden dan krijgt Smitshoek een boete van vierduizend euro en daar past het bestuur voor.

''Er gaan natuurlijk ook bij ons stemmen op om de kantine zo snel mogelijk open te stellen en daarmee ook gebruik te maken van ons terras en de buitenbar. Normaal gesproken gaan wij altijd tot de 2e week van juli door, dan is er een korte zomerstop en in augustus starten we dan geleidelijk aan weer op. Gezien de huidige situatie in ons land en het feit dat het heel moeilijk blijkt te zijn om de richtlijnen van de overheid te handhaven, wil Smitshoek niet het risico lopen dat het bij ons in de komende weken fout kan gaan. Zeker als we dan ook weer overgaan tot het schenken van alcohol. Het is heel lastig om te werken binnen de normen en rekening te houden met het aantal bezoekers dat maximaal is toegestaan. Daarvoor zouden we dan een ‘deurbeleid’ moeten instellen en dat is heel lastig. Daarbij willen we onze vrijwilligers ook niet blootstellen aan gezondheidsrisico’s en kunnen wij het ons ook niet permitteren om ons onnodig boetes op de hals te halen.
Dus heeft het bestuur besloten om de kantine en het terras ook in de komende weken gesloten te houden. In de komende tijd zullen we opnieuw bepalen wat we op dit vlak het beste kunnen doen. Tot dan zal iedereen geduld moeten hebben. Ook hier geldt, zodra er nieuws is zullen wij dat bekend maken'', aldus het bestuur aan de leden.