Vitesse en Excelsior blijven op 0-0 steken; Van Gassel uitblinker

22 April 2023, 23:46 uur
Sport
mainImage
ANP

Het is Vitesse ondanks een overwicht niet gelukt de thuiswedstrijd tegen Excelsior te winnen. De Arnhemmers kwamen in de eigen Gelredome niet verder dan 0-0.

Vitesse had de derde zege op een rij kunnen boeken. Tijdens de afgelopen twee speelrondes werden Go Ahead Eagles (2-0) en NEC (1-4) verslagen.

Vitesse was een aantal keer dicht bij de bevrijdende 1-0, maar tot frustratie van het Arnhemse publiek ging de bal er maar niet in. Excelsior-keeper Stijn van Gassel had overal een antwoord op en haalde zelfs nog een keer een kopbal letterlijk van de lijn.

Handsbal

In de slotfase claimde Vitesse nog een handsbal van Kik Pierie, maar scheidsrechter Sander van der Eijk ging daar niet in mee. Nadat ook een aantal scrimmages voor het doel van de Rotterdammers geen goal hadden opgeleverd, droop de thuisploeg teleurgesteld af.

Bij Vitesse keerde trainer Phillip Cocu terug op de bank. Cocu werd ruim twee weken geleden geopereerd vanwege een acute blindedarmontsteking. Hij mocht toen al gauw naar huis, maar werd een dag later weer in het ziekenhuis opgenomen vanwege complicaties.

Excelsior staat nu in punten gelijk met FC Emmen, dat eerder op de avond verrassend bij sc Heerenveen wist te winnen (2-3). Alleen Cambuur en FC Groningen hebben minder punten.

 


Door: ANP