Verstappen in de boarding tijdens derde vrije training

5 June 2021, 12:42 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen is met zijn Red Bull-bolide tijdens de derde vrije training voor de GP van Azerbeidzjan in de Formule 1 in de boarding beland. Dat gebeurde op vrijwel dezelfde plek waar Ferrari-rijder Charles Leclerc vrijdag een bocht miste.

Verstappen slaagde er niet in zijn auto in de achteruit te krijgen en stapte mopperend uit. De vrije training lag enige tijd stil tot de bolide van Red Bull was verplaatst. Toen er weer kon worden gereden verraste de Fransman Pierre Gasly met de beste tijd. De rijder van Alpha Tauri kwam in zijn snelste ronde tot 1.42,251. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez volgde op ruim drie tienden. Mercedes-rijder Lewis Hamilton realiseerde op het stratencircuit van Bakoe de derde tijd.

Verstappen kwam door zijn vroege uitvallen alleen op harde banden tot de vijftiende tijd. Alle andere rijders realiseerden hun beste tijd op de snellere zachte banden. Vrijdag was de Limburger in de eerste vrije training nog de snelste geweest. In de tweede training moest hij alleen Pérez voor zich dulden.

De Nederlander begint zondag voor het eerst als leider van het WK-klassement aan een grand prix. Zaterdagmiddag volgt de kwalificatie, waarbij het de vraag is of Red Bull de bolide van Verstappen op tijd hersteld heeft.


Door: ANP